Tiramisu

Gepubliceerd op: 26-04-2024
  • 1 kopje espresso
  • 50 ml vanille likeur en 2 dopje Brandewijn of Brandy
  • 175 gram gekochte lange vingers ( 1 pak)
  • 4 eidooiers
  • 110 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 3 eiwitten
  • snufje zout
  • cacaopoeder

Voordat je begint, meng je de espresso met de drank. Deze moet volledig zijn afgekoeld voordat je de lange vingers erin gaat dopen, doe je dit niet dan zou het mascarpone mengsels slap en waterig worden. 

Klop de eidooiers met de helft van de suiker (55 gram) met een keukenmachine, en als je dit niet hebt een handmixer volstaat natuurlijk ook, tot een romig mengsel, dit duurt zeker 5 tot 7 minuten. Voeg vervolgens de mascarpone ( 500 gram) toe aan het eidooier mengsel en klop dit tot een mooie homogene massa. Doe de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom en zorg dat deze heel goed schoongemaakt zijn. Klop de eiwitten met een keukenmachine of handmixer stijf. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarpone mengsel en meng dit tot een egale crème.

Doop hier de lange vingers één voor één kort in en bedek daarmee de bodem van een ovenschaal van ongeveer 23 x 23 centimeter. Verdeel hier de helft van het tiramisu mengsel overheen en strijk dit glad. Herhaal beide stappen nogmaals en zet de tiramisu minimaal 6 tot 8 uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif voor het serveren met een dikke laag cacaopoeder.

Eetsmakelijk!

Scroll naar boven