Travelchef

Gideon is onze Travelchef en Schilder!

De travelchef is eigenlijk ontstaan uit liefde voor het bereiden van eten op een makkelijke maar wel leuke manier. Als we op reis waren met de camper, of uit eten gingen dacht ik “misschien zou dit gerecht ook in de camper of caravan bereid kunnen worden”, alleen zou dat dan wel vereenvoudigd moeten worden, in verband met de beperkte ruimte aan kookgerei. Zo had ik natuurlijk wel een proefpersoon nodig en daar was Floranke de uitgelezen persoon voor, want zeg nou zelf.. wie is nou kritischer op je kookkunsten dan je eigen vrouw. In de loop van de jaren heb ik beetje bij beetje mijn spulletjes weten uit te breiden. Zo kwam er een slowcooker, airfryer, staafmixer en een camping oventje bij. Maar voor mijn laatste uitbreiding heb ik wel even wat moeite voor moeten doen, een echte 13″ kamado bbq mocht niet ontbreken aan mijn arsenaal.

De schilderkunst van Gideon. Vorig jaar waren wij voor het eerst op camping Cap Blanch en zagen we dat op deze camping verschillende activiteiten werden organiseerden, en één daarvan was schilderen. Bij thuiskomst leek het mij een bijzonder leuk idee, als ik onderweg was met de caravan of de camper dat ik op de dagen dat we het wat rustiger aan zouden doen, ik mijn schilder spullen tevoorschijn zou toveren en lekker op mijn gemakje kan klooien.
Toen ik bij ons in de buurt op zoek ging vond ik een schilderatelier, waar ik wekelijks les kreeg in diverse methodes om olieverf toe te passen. Na 10 weken les van 2 uur had ik dan mijn eerste schilderij af. Na maanden van oefenen creëerde ik mijn eigen stijl, als je dat zo mag zeggen, en begon ik aan een project waar toch wel een heel speciale en emotionele randje aanzat. 
Ik had het idee om voor mijn moeder een zelfportret met mijn overleden vader te gaan schilderen. Niet wetend of ik dit wel kon en of dit ging lukken. Met enige aanwijzing van mijn lerares zat ik uren, dan wel weken opgesloten in mijn kleine atelier. En na drie weken van intensief schilderen was dan mijn tweede schilderij een feit……

En nu vraag je je af wat doet Floranke dan, nou  Floranke is de fotograaf en zorgt voor alle social media. Zoals facebook, instagram en Youtube en nu dus ook deze website.

Via de foto’s hieronder kom je bij de recepten van de Travelchef en bij zijn schilderijen. Veel lees plezier.

naar de gerechten van de Travelchef
naar de schilderijen van Gideon
Scroll naar boven