- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl. Gemalen kardemom
- 1 tl. Uienpoeder
- 1 tl. Knoflookpoeder
- 1 tl. Gemalen gember
- 1 Kippenbouillonblokje
- 2 eieren
- 3 el. Suiker
- 1 el. Bloem
Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en vul deze met één liter water. Voeg de inhoud van het tomatenpuree blikje aan het water en los dit op in het water.
Breng het langzaam aan de kook en voeg dan ondertussen de kruiden ( kardemom, uienpoeder, knoflookpoeder, gember) in de pan. Voeg nu de suiker toe naar smaak. In principe is een Chinese tomatensoep van zichzelf zoet, maar iedereen heeft toch een eigen smaak. Dus de één doet er dan iets meer in dan de ander.
Als de soep kookt kan je een bloempapje maken ( van water en bloem) om de soep te verdikken tot de gewenste dikte. Wacht nu tot de soep gaat walsen, om de geklutste eieren hier met een klein sliertje aan toe te voegen. Als je dit te snel doet krijg je een omelet en doe je het te langzaam krijg je schilfers dus zoek voor jezelf de juiste balans hierin.
Als dit gedaan is de soep in principe klaar en als laatste kan dan de gesneden lente ui er overheen. Eetsmakelijk