Chili Sin/Con Carne Ovenschotel

Gepubliceerd op: 10-04-2024
  • 7 Tortilla wraps
  • twee uien
  • 2 teentjes knoflook
  • een aardappel of een zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 600 gram tomatenblokjes
  • blikje mais
  • 200 gram rode kidneybonen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paparika
  • 1/2 tl chilipoeder
  • zakje geraspte kaas
  • peper en zout

We beginnen met het voor verwarmen van de oven op 175 graden. Pel ondertussen de ui en knoflook. Schraap de wortelen en schil de aardappelen, snij daarna de groente in kleine fijne blokjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook lekker aan. Voeg daarna de chilipoeder en komijnpoeder, peper en zout toe en schep het lekker om tot de geuren je camper of caravan uitkomen. Voeg de wortel en de blokje aardappelen bij de ui en knoflook en roer het lekker om. Na drie a vier minuten kunnen de tomatenblokje uit blik erbij en laat het dan 15 minuten op een klein vuurtje pruttelen.  Na 15 minuten kunnen de laatste groentes erbij. Spoel eerst de mais en de rode kidneybonen af en voeg ze dan bij de rest van de groentebrei.  Overigens mocht je nu geen vegetariër zijn, je kan natuurlijk altijd 300 gram half om half gehakt toevoegen.   Verdeel de chili over de tortilla's en rol deze strak op. Snij de uiteindes weg en maak er rolletjes van 5 cm lang van. Zet de tortillas rolletjes rechtop in een bakvorm en bestrooi de rijkelijk met de strooikaas en bak het het geheel af in 10 minuten.

Eet smakelijk

Scroll naar boven