Bolognesesaus à la Gideon

Gepubliceerd op: 07-10-2024
  • 2 stengels Bleekselderij 
  • 2 Wortels
  • 2 uien
  • 3 teentjes 
  • tomatenpuree
  • Pure tomatensap
  • 1 glaasje rode wijn 
  • Melk 
  • Halve tl. Chili vlokken 
  • Paprikapoeder
  • Selderij
  • Tijm
  • Peterselie 
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • Strooikaas

Bereidingswijze: 

Snij de bleekselderij, wortel, knoflook en de ui klein. Pak een steelpan en verhit daar de zonnebloemolie in en smoor dit op een laag vuurtje glazig. Voeg ondertussen de selderij, tijm, peterselie, paprikapoeder erin mee. 

Verwijder de inhoud uit je pan en leg dit op een bord. Leg nu het gehakt in de pan en bak deze lichtbruin aan. Voeg ondertussen de chilivlokken en het bouillonblokje aan het gehakt.

Nu het gehakt gaar is voeg je de groente (dat je eerder hebt klaargemaakt) aan het gehakt. Roer dit goed door elkaar.

Trek nu het blikje tomatenpuree open en voeg de inhoud in de pan. Je wil nu dat de zure tomatenpuree ontzuurt wordt door dit even een paar minuten aan te bakken. 

voeg nu de rode wijn tot het mengsel, laat de alcohol verdampen en als laatste mag de tomatensap erbij. Om het wat te verdunnen doe ik er altijd nog een scheutje melk bij. 

Laat het nog even op een klein vuurtje doorgaren voor zo’n uurtje, en dan zeg ik eet smakelijk. 
Ps. Als je de saus een dag van tevoren maakt smaakt het het nog lekkerder……

Scroll naar boven