Rigate met kip en Champignons

Gepubliceerd op: 10-04-2025

Benodigdheden:

  • Rigate voor twee personen
  • 100 gram Kippendijfilet
  • Roomboter
  • 50 gram Champignons
  • 100 ml. Kookroom
  • Geraspte kaas
  • 1 el. Origano
  • Peper en zout

Aan dit gerecht zit een mooi maar ook een gevaarlijk kantje. Mamma P is denk ik wel een van mijn favoriete restaurants in L'Albir Spanje. Maar de laatste keer dat we Mamma P aandeden koos ik dus voor een pasta met kip en champignons. Een erg lekker pasta gerecht met een heerlijke roomsaus. Toen het eenmaal op tafel stond rook je een combinatie van kaas, champignons en pasta. Halverwege vond ik een stukje bot in mijn kip en dat is natuurlijk best wel gevaarlijk. Want voor hetzelfde geld komt dat op plekken waar het niet hoort te zijn, en dan zijn de spreekwoordelijke rapen gaar. Dit even gemeld bij de sommelier, met nadrukkelijk gemeld aan de chef dat ik voor haar een cadeautje had. Na ons dessert kwam de bazin van het restaurant nog even langs om haar excuus aan te bieden dat dit natuurlijk nooit had mogen gebeuren en besloot dat het dessert op haar rekening kwam. Dus als jullie ooit in de buurt zijn kan ik met recht uit mijn hart zeggen dat dit restaurant Mamma P een aanrader is.

Recept:

Zet een pan met water op het vuur, en breng dit aan de kook. Gooi de pasta in de pan met water en kook dit volgens aangegeven tijd van je verpakking. Pak een koekenpan en doe er een klontje boter in. Bak nu de kip mooi goudbruin en gaar en breng dit op smaak. Als je kip gaar is haal je het uit de pan en leg het op een bord. Doe nogmaals een klontje boter in de pan en bak nu de champignons met het bakvet van de kip gaar en ook dit leg je op het bord bij de kip. Giet nu in dezelfde pan de kookroom en laat dit een beetje inkoken. Strooi nu de geraspte kaas in de kookroom en maak er een mooie gladde homogene massa van. Is het de dik, pak dan wat kookvocht uit de pan van je pasta. Breng de roomsaus op smaak met zout en peper. Pak het bord erbij met kip en champignon en gooi dit in de koekenpan en maak er een mooie saus van. Als de rigate klaar is mag deze bij de saus en dan zeg ik eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven