Overheerlijke Ovenschotel Met Gnocchi

Gepubliceerd op: 10-07-2025
  • Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve courgette
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 250 gram gnocchi
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 zakje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Ook de courgette en tomaten mogen in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Als de ui glazig begint te worden mogen de blokjes courgette en paprika erbij. Breng dit geheel op smaak met de Italiaanse kruiden. Laat het nog even zo’n 5 doorgaren. Nu kan de gnocchi erbij, het is wel zo lekker als de gnocchi wat bruin en knapperig is. Dit geeft uiteindelijk dan ook smaak aan het gerecht.

Voor het tomatensausje gebruik je een goede eetlepel tomatenpuree en doe dit in een schaaltje. voeg er keer op keer een beetje water aan toe, totdat jij vindt dat de sausdikte goed is. Te veel water zorgt er uiteindelijk voor dat het een soepje wordt, dus kijk uit met het water. Voeg daarna de tomatensaus aan de groente en de gnocchi. Stort alles in een ovenschaal en strooi hier de kaas overheen en plaats dit in de oven voor 20 minuten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven