Eriba Treffen Ayen

Gepubliceerd op: 27-06-2023

Er kwam een oproep voorbij van een kleinschalig Eriba treffen in het plaatsje Ayen in Frankrijk. Een groepsvakantie hebben we nog nooit gedaan, wel eens een weekendje, dus we zijn erg benieuwd hoe ons dit gaat bevallen. Er werd een facebookgroep aangemaakt en de mensen stelde zich voor waardoor we de andere langzaam leerde kennen, hierdoor werden we enthousiast en hebben we besloten om ons op te geven.

Drie dagen voor het treffen zijn we langzaam naar Frankrijk gereden. De eerste stop was nog in Nederland, want we konden pas na 12.00 vertrekken. Net boven Parijs vonden we een doorreis camping. Camping de Sorel is een mooie camping met ruime plekken en op het grote veld is net nieuw sanitair neergezet. En voor vele een mooie stop om lekker te eten bij het restaurant. De volgende stop was camping Bois Girault, een boerencamping gerund door enthousiaste Nederlanders. Een rommelige camping waar alles mag en kon, met een gezellige Happy Hour elke dag rond 17.30. 

Toen we aankwamen in Ayen op de camping werden we al door vele herkent, uiteraard door de sticker op de caravan maar ook omdat vele ons al volgen op youtube of op facebook, en dus al meerdere filmpjes hadden gezien. Dit was toch een beetje een bijzondere ervaring, hun wisten al best wat van ons en wij andersom helemaal niet. Het had de dagen ervoor flink geregend dus de plekken waren drassig, maar we konden rekenen op hulp van onze mede Eribanen. en zo werden we op onze plek gezet. Het was vanaf moment een al helemaal gezellig, ook tijdens het kennismaking diner. De sfeer zat er gelijk in. Uiteraard werd er tijdens deze week vaak gegluurd bij de buren, toch bij zonder zoveel Eribas en allemaal verschillend

Er werden 3 uitstapjes georganiseerd deze week, we bezochten Pan de Travassac, een leisteengroeve waar al 3 eeuwen leisteen werd gewonnen voor o.a. de restauratie van historische monumenten. We kregen een rondleiding en veel uitleg. De Grotte de Tourtoirac, was heel bijzonder, we gingen met een lift 25 meter naar benenden. We kregen een Nederlandse audiogids mee en kregen bij elke stap uitleg. De route was niet erg lang maar 330 meter maar langzaam liepen we naar 45 meter diep. De dag dat we met ze allen naar het stadje la Collonge la Rouge zouden gaan, was Gideon ziek, dus zijn we zelf later die week gegaan. Een klein maar super toeristisch stadje, erg leuk om eens door heen te wandelen.

En naast de georganiseerde activiteiten ontstonden er spontane dingen, zo werd er een pub quiz georganiseerd en hielden we een pizza avond. Maar het bijzonders was nog wel dat we aanwezig mochten zijn bij een bruiloft.

We verlaten het eriba treffen en werden natuurlijk door iedereen uitgezwaaid en rijden naar een ezelboerderij in La Bistandille, waar we even bijkomen van deze gezellige maar ook zo drukke week. Na een paar dagen rijden we door naar Camping La Route D'Or in La Fleche, een mooie camping direct tegen het stadscentrum aan. Hier vermaken we ons wel de komende dagen en genieten we van het mooie weer. De laatste camping waar we naar toe rijden is een charme camping maar ook een Castel camping, namelijk camping le Brevedent. We bezoeken het leuke havenstadje Honfleur en rijden een cider route want daar staat deze ongeving ook wel bekend om.

We hebben een fantastische vakantie gehad en een super gezellig Eriba Treffen. maar uiteraard waren we ook weer blij om onze grote vriend Hoagy te zien!

Meer mooie beelden zien jullie natuurlijk op youtube. Dit is de link naar het eerste deel van deze serie youtube

Campings: Minicamping de kleine Abthoeve, Oosterhout in Nederland. Camping de Sorel, Orvillers- Sorel in Frankrijk. Camping Bois Girault, Arrabloy in Frankrijk. Camping Le MAS, Ayen in Frankrijk. Ezelboerderij La Bistandille, Frankrijk. Camping La Route D 'Or, la Flèche in Frankrijk. Castel camping Le Brévedent, Le Brévedent in Frankrijk.

Een super gezellige groep mensen samen!
Scroll naar boven