We zien het Noorderlicht!

Gepubliceerd op: 01-10-2020

Tijdens het coronajaar zijn we in de herfst naar Zweden gereden, in de camper zit je in je eigen bubbel dus vonden wij deze reis verantwoord. Ons doel van deze reis was de poolcirkel en als het zou lukken het noorderlicht zien. Van tevoren hadden we de Aurora app al geïnstalleerd, dus zouden we een melding krijgen als deze te zien is.

We staan op verschillende mooie camperplaatsen midden in de natuur. We genieten van de vrijheid, en vergeten corona. Het is herfst maar toch hebben we het niet koud en is een trui vaak voldoende. De kleuren van de natuur zijn echt prachtig! Het groen is al langzaam aan het veranderen in oranje en rood. Echt genieten!

Eenmaal boven de poolcirkel hebben we geluk, de eerste nacht krijgen we gelijk een melding dat het noorderlicht te zien is. Uiteraard springen we naar buiten en bewonderen we het wonderschoon. Het duurde niet lang, maar lang genoeg om te genieten en foto's te maken. Een paar dagen later zien we het nog een keer maar dan zijn we al iets zuidelijker gereden dan de poolcirkel, en zitten we langs de Noorse grens. Hier gingen we ook een natuurpark bezoeken met de hoogste waterval van Zweden.

Zweden is ons favoriete vakantieland 

Bekijk hier het filmpje van deze reis: https://youtu.be/qfUcu60gEj0

Scroll naar boven