We hebben een Wingamm gekocht!

Gepubliceerd op: 31-07-2023

Het camperen bleef ons maar trekken, ook al hebben we een prachtige caravan, we bleven praten en kijken naar een camper. Maar ons verstand zei dat het niet nodig was, het is duurder per maand en we hebben al iets moois.

Maar toen er een Wingamm te koop kwam, moesten we gaan kijken.. We hadden er eentje in 2011 gezien op een camping in Frankrijk en die is ons altijd bijgebleven. We hebben uiteindelijk bij 3 verschillende Wingamms gekeken, wat zeldzaam is omdat er bijna nooit één tweedehands te koop wordt aangeboden. Maar bij eentje hadden we het gevoel.. deze is het!

En deze is het uiteindelijk ook geworden. Het is de VW T4 Wingamm Performer 510, dat wil zeggen een volkswagen T4 onderstel en met een Wingamm opbouw. Het is al een oudje want hij komt uit 1997 maar dat zie er niet van af. Het is het kleinste model van Wingamm met een lengte van 5,05 cm. Het is niet alleen het kleinste model van Wingamm maar ook van alle campers die we hebben bekeken, die toch zo compleet is. Naast een lengte keuken en treinzit en een douche/wc kabine hebben we een hefbed, wat voor die tijd heel vooruit strevend was. Dit alles zorgt ervoor dat deze camper erg ruimt oogt.

Leuk weetje: Wingamm is Italiaans design en heeft als belangrijkste kenmerk dat de opbouw een monocoque is. Dus gebouwd uit een geheel van glasvezel. Dit zorgt ervoor dat hij super goed isoleert en zeer geschikt is voor de winter.

Scroll naar boven