Voor het eerst 3 maanden op een camping

Gepubliceerd op: 29-03-2024

Voor deze overwinterreis hadden we niet langer dan 3 weken op dezelfde camping gestaan, en nu was het plan om 2 maanden te blijven staan, uiteindelijk is dat bijna 3 maanden geworden omdat Gideon heel graag naar een veldwedstrijd wilde gaan.

Maar hoe is dit nou daadwerkelijk bevallen? 

Deze camping ligt zo dat je direct het strand op kan lopen of de boulevard op richting Altea of l'Albir. Dit maakt het heel fijn om hier te zijn, je kan overal lopend naar toe. En wat uitzonderlijk is in Spanje is dat in deze omgeving echt alles het hele jaar open is en daarom lijkt het soms wel hoogseizoen. Je kan de drukte opzoeken maar ook de rust en de natuur. Wat wij een goede combinatie vinden. Daarnaast organiseren bepaalde gasten ook activiteiten, waar je aan mee kan doen. Zo deden wij mee met het line-dancen, schilderen, bingo, yoga en elke morgen ging Gideon sporten. En natuurlijk hadden we elke zondagochtend ons loopje naar de markt. Zo kom je ook in een ritme en heb je een weekplanning. Op deze manier vlogen de weken voorbij. 

Na een langere tijd op de camping leer je ook steeds meer mensen kennen, het lijkt soms wel een klein dorp, wat enorm gezellig is. Een tripje naar het toiletgebouw duurde regelmatig langer dan dat je in gedachten had.

Omdat we natuurlijk op social media actief zijn, werden we door sommige campinggasten herkend toen we aankwamen: "hey hallo, wij volgen jullie, leuk jullie hier tegen te komen”. En aan het einde van de drie maanden hoorden we steeds vaker "we hebben jullie vlog weer gezien en hij was weer super". Hier zullen we nooit aan wennen want dit blijft voor ons toch wel heel bijzonder.

Naast deze nieuwe ontmoetingen krijgen we ook positieve reacties over onze levensstijl of keuzes die we gemaakt hebben. Dat we vooral door moeten gaan met genieten en het delen van onze verhalen. Zo leuk om te horen maar ook om dit met andere te delen. 

Door dit alles is het ons super goed bevallen om zo lang op deze camping te staan, en dat heeft mede te danken aan de mooie ontmoetingen en de leuke dingen die georganiseerd werden maar ook de ligging van de camping. "Gaan we vaker zo lang ergens staan?" Dat weten we eigenlijk nog niet, op deze camping is super goed bevallen maar 3 maanden op een andere camping kan weer totaal anders zijn.

Een ding weten we wel, het overwinteren is ons erg goed bevallen! En met het mooie weer hebben we er zeker profijt van gehad met onze gezondheid. Dus overwinteren willen we vaker doen, maar hoe we dit gaan invullen zien we komend najaar wel weer.

vlnr: Floranke, Gideon, Willeke, Greet, Joop, Dirk, Antoon, Marloes
Dit was 3 maanden ons thuis
Scroll naar boven