Waarom we in Spanje overwinteren?

Gepubliceerd op: 25-09-2024

Regen, wind, sneeuw en ijzige kou, zijn kenmerkend voor de Nederlandse wintermaanden. Wij kiezen er mede daarom voor om deze maanden naar Spanje te gaan. Ook omdat dat goed is voor onze gezondheid.

Als nierpatiënt hebben we door medicijngebruik een lage weerstand en doen we mee met alle griepjes en virusinfecties die in de winter heersen.

Als we in de winter in Nederland blijven zitten we vaak en veel binnen en bewegen we minder. En na elk familiebezoekje of een verjaardagsfeestje zijn we ziek, grieperig of verkouden. De decembermaand staat voor gezelligheid, tegelijk brengt het vieren van alle feestdagen vaak ook stress en drukte met zich mee. En dan weten we bij voorbaat dat we de maand erna moeten herstellen en bijkomen.

Op advies van onze specialisten, vanwege onze kwakkelende gezondheid, zijn we een keer naar de zon vertrokken in de winter. Met de mededeling: Ga energie op doen en neem wat vitaminen D op.

Dat was zo goed bevallen dat we binnenkort voor de derde keer op rij gaan overwinteren in het zonnige zuiden. De twee vorige keren hebben we hier profijt van gehad, want we zijn niet één keer ziek geweest. En we weten zeker dat als we in Nederland waren gebleven we van het ene in het andere griepje waren gerold.

De wintermaanden van Spanje ervaren we niet als winter meer als beginnende zomer.

In Spanje aan de Costa Blanca, waar wij kiezen om te overwinteren, leven we veel meer buiten door de warmer en betere temperaturen. We zijn daar ook veel actiever want we wandelen en fietsen heel wat af in deze maanden, veel meer dan als we in Nederland zouden blijven. Ook hebben we op de camping veel meer sociale contacten, want thuis in Nederland zit iedereen meestal binnen en zie je je buren zelden. 

Maar ja, overwinteren is makkelijker gezegd dan gedaan.

Wij hebben op dit moment geen werk, dus zijn wij vrij om onze tijd in te delen. Als je natuurlijk vastzit aan je vakantiedagen, kun je minder flexibel zijn. Maar al ga je maar twee weken, ook dan krijg je al een energieboost waarop je daarna kunt teren.

Om te kunnen overwinteren moeten we het hele jaar op de kleintjes letten, dit noemen wij: keuzes maken. We zijn daarom geen lid van een club en hebben geen tijdschrift-, krant- of televisie- abonnement. Ook hadden we thuis in Nederland een tijdje geen internet. (enkel internet via onze mobiele telefoon abonnement).

We letten op onze uitgave bij de boodschappen en denken altijd drie keer na, voordat we wat uitgeven aan iets extra's. Je kunt je geld tenslotte maar één keer uitgeven. Een groot voordeel is dat in Spanje de boodschappen en benzine goedkoper zijn. 

*Wij kiezen om te kamperen met caravan of camper maar je zou natuurlijk ook wat kunnen huren zoals een stacaravan of appartement. Maar zorg er dan wel voor dat je bij een stad/plaats zit waar het ook in de winter leeft.

Uiteraard hebben we tijdens het overwinteren gefilmd en deze hele serie kunnen jullie zien op youtube of onze https://florankegideon.nl/vlogs/

Scroll naar boven